Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna

csecsemő- és gyermekorvos, szülő-csecsemő/kisgyermek konzulens, pár- és családterapeuta - A harmonikusan fejlődő babákért

Az öltöztetésről…


Mindig épp annyi, amiben jól érzi magát… Ezt így kijelenteni nagyon könnyű, de eltalálni nem annyira. Pedig nem olyan bonyolult…

Először is érdemes azt tudni, hogy a számunkra kellemes szobahőmérsékleten (21-22 C) a baba sem fog fázni. Annyi réteg ruha, mint amennyiben mi is jól érezzük magunkat, plusz egy réteg-elegendő a számára. Például elegendő lehet egy hosszú ujjú pamutbodyra adott ujjatlan rugi, vagy fordítva: az ujjatlan body fölé adott melegebb, hosszú ujjú plüssrugi.

Az, hogy a kezecskéi hidegek, nem hiteles hőfokmérő. Ha a keze hűvös, de a ruhával fedett területeken a bőre finom meleg tapintatú, biztosan nem fázik. Viszont sok baba a meleget és a túlöltöztetést nehezen viseli, nyűgös, nyugtalan, láthatóan nem érzi jól magát. Nyári időszakban, melegben elegendő lehet egy vékony-akár rövidujjú-kombidressz pamutból, és a lábacskákra zokni, takaró gyanánt pedig egy textilpelenka. Vagy egy vékony pamutrugi, alája viszont már nem kell body.

Abban a helyiségben, ahol a fürdetés előkészületei és maga a fürdetés történik, legyen két-három fokkal magasabb a hőmérséklet.

dr. Aschenbrenner Zsuzsanna

dr. Aschenbrenner Zsuzsanna

Comments are closed.