Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna

csecsemő- és gyermekorvos, szülő-csecsemő/kisgyermek konzulens, pár- és családterapeuta - A harmonikusan fejlődő babákért

Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna


1998-ban diplomáztam a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán, „summa cum laude” minősítéssel. Tanulmányaim mellett a Heim Pál Gyermekkórház haemato-onkológiai osztályán dolgoztam segéd-ápolónőként.

Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna

Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna

2009-ben „kiválóan megfelelt” minősítéssel sikeres szakvizsgát tettem csecsemő- és gyermekgyógyászatból. Az ehhez szükséges szakmai gyakorlataimat a tatabányai Szent Borbála, a komáromi Selye János, valamint a székesfehérvári Szent György Kórházban teljesítettem. 2010 és 2012 között Várpalotán voltam házi gyermekorvos, ahol bölcsődei, valamint iskolaorvosi feladatokat is elláttam.

2012 és 2016 között magánorvosi praxisom volt Móron. Ezzel párhuzamosan szereztem meg szülő-csecsemő/kisgyermek konzulensi diplomámat a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán, „kiválóan megfelelt” minősítéssel. 2014 óta dolgozom baba-mama konzulensként is, 2022-től pár- és családterapeutaként segítem a kis és nagyobb gyerekes családokat.

Budapesti, pszichoszomatikus szemléletű gyermekorvosi magánrendelőmben e komplex szemlélettel dolgozom, elsősorban a 0 és 5 év közötti gyermekeket nevelő családokkal. Természetesen szeretettel várom a nagyobb, még 18 év alatti gyerekeket, kamaszokat is. A testi betegségeken túl lelki eredetű, pszichoszomatikus tünetek, problémák esetén is fordulhatnak hozzám.

Székesfehérváron csak szülő-csecsemő/kisgyermek konzultációkat vezetek.

Orvosi munkámban nagy hangsúlyt fektetek a prevencióra, a betegségek és különféle kórállapotok megelőzésére. Hiszek a gyerekek „öngyógyító képességében”, a ‘nem ártani’ és a ‘lehető legkevésbé beavatkozni’ elveiben.

Férjemmel, és négy gyerekemmel Budapesten élünk. Hobbim a hosszútávfutás és az életre szóló tanulás 🙂

Amire mindig is büszke leszek: Az Év Orvosa pályázat>>