Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna

csecsemő- és gyermekorvos, szülő-csecsemő/kisgyermek konzulens, pár- és családterapeuta - A harmonikusan fejlődő babákért

Bölcsőhalál


Korábbi bejegyzésemhez adalékként az Édesanyák-Szakértői Csoportunk Facebook oldaláról hozom át az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia nyersfordított ajánlását.

„Az AAP ajánlás:

➡️Otthoni légzésfigyelő használata nem javasolt rutinszerűen a bölcsőhalál megelőzésére.

➡️Otthoni légzésfigyelő szükséges lehet olyan koraszülött gyerekeknél, akik magas rizikójúnak számítanak az alábbi eseményekre: légzéskimaradással, túl lassú szívveréssel, oxigénhiányos állapottal járó rosszullétek. Náluk a légzésfigyelő használata a terhesség kezdetétől számított 43 hétben, vagy az epizódok megszűnéséig (amelyik később következik be) javasolt.

➡️Otthoni légzésfigyelő javasolt olyan csecsemőknél, akik valamely légzést segítő eszköztől függenek, pl. gége kanül, lélegeztető gép, vagy olyan betegségük van, ami instabil légutakat okoz, vagy károsodott a légzés szabályozásuk, vagy tünetekkel járó krónikus légúti betegségük van.

➡️A szülőket informálni kell, hogy az otthoni légzésfigyelő használata nem alkalmas a SIDS megelőzésére.

➡️Az egészségügyi személyzetnek, és az ajánlásoknak támogatni kell azokat a módszereket, amik csökkentik a SIDS esélyét, úgymint a hanyatt fekve altatás, a biztonságos környezet, és a cigarettafüst kerülése születés előtt és után is.

(A fordítást köszönjük Polestyuk-Németh Nórának)”

(Forrás: Édesanyák-Szakértői Csoport FB oldala)

dr. Aschenbrenner Zsuzsanna

dr. Aschenbrenner Zsuzsanna

Comments are closed.