Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna

csecsemő- és gyermekorvos, szülő-csecsemő/kisgyermek konzulens, pár- és családterapeuta - A harmonikusan fejlődő babákért

Atópiás dermatitisz


További adalékok ekcémás, atópiás bőr ápolásához:

➡️Legjobb a tusolás, de ha fürdetés, akkor az lehetőség szerint ne tartson öt-tíz percnél tovább. Meleg víz helyett inkább langyosban fürdessünk.

➡️Szárazra törlés helyett a víz óvatos felitatása javasolt a bőrről, majd a még kissé nyirkos bőrt kenjük be hidratáló és zsírozó hatású testápolóval. Lehetőség szerint ez három-négy percen belül történjék meg. Ez napközben lehet krémesebb állagú testápoló, éjszakára mehet a kenőcsös is.

➡️Vannak arra vonatkozó vizsgálatok, hogy akár felére csökkenthető az atópiás dermatitisz kialakulásának valószínűsége azokban a családokban, ahol előzőleg előfordult atópia, és a születendő baba is esélyes lenne erre. Ez úgy érhető el, hogy az atópiára nézve veszélyeztetett baba bőrét kezdettől megfelelő testápolóval kenik, a bőr védőrétegét (barrier) folyamatosan helyreállítva, még mielőtt a csecsemő a különféle ételallergénekkel találkozna vagy velük szemben allergiássá válna.

(Fotó: Unsplash)

dr. Aschenbrenner Zsuzsanna

dr. Aschenbrenner Zsuzsanna

Comments are closed.