Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna

csecsemő- és gyermekorvos, szülő-csecsemő/kisgyermek konzulens, pár- és családterapeuta jelölt - A harmonikusan fejlődő babákért

A levegőzésről…


Mennyi idős babával lehet kimenni szabad levegőre? Nyilvánvalóan ez az időjárástól is függ. Semmiképp nem szükséges kivárni a rég ismert „bűvös” korhatárt, a két hetes kort. Ha a baba kellemes hőmérsékletű időszakban született, a levegőzést akár már a hazaérkezéskor meg lehet kezdeni egyre hosszabbra nyújtott szellőztetéssel, majd rövid és szintén fokozatosan nyújtott sétával. Az anyuka lelkének is jobb, ha mielőbb és akár napi rendszerességgel kimozdulhat, levegőzhet, több emberrel kerülhet kapcsolatba, nem pedig a négy fal között tölti a babával napjait.

Persze ha odakint mínuszok repkednek, vagy orkánerejű szél süvít, tehát olyan az idő, hogy még a „kutyát sem verik ki”, megelégedhetünk egy gyors szellőztetéssel. Az esős, de nem túl hideg idő nem kizáró ok: egy jól zárható babakocsi vagy egy hordozókendő, egy gumicsizma és egy esernyő szükségeltetik a kellemes sétához (a két utóbbi természetesen a mamának:)). Ilyen időben például egy esőtől védett erkély vagy terasz is jó választás lehet, hogy ott szundítson egyet a baba.

dr. Aschenbrenner Zsuzsanna

dr. Aschenbrenner Zsuzsanna

Comments are closed.